Публичният инвестиционен фонд на Саудитска Арабия (PIF) е отправил умопомрачителна оферта към представителите на бразилската звезда Винисиус Жуниор. Предложението към звездата на Реал (Мадрид) е да получава годишна заплата в размер на 382,5 милиона долара.

Ако сделката бъде финализирана, това ще превърне Винисиус в най-добре платения футболист в света, с огромна разлика пред всички останали играчи.

Реал обаче очаква да получи откупната клауза по договора на бразилския национал, която е фиксирана на внушителните 1 милиард евро.

Арабите опитват да навият Винисиус да заиграе в Ал Ахли, като възнамеряват да го направят посланик на страната в навечерието на световното първенство по футбол през 2034 година, на което близкоизточната държава ще домакинства.

Бразилският национал премина на "Сантяго Бернабеу" през 2018 година. Записа 264 мача и отбеляза 83 гола във всички турнири за Реал. Спечели три пъти титлата в Ла Лига и Суперкупата на Испания, два пъти Шампионска лига, веднъж Купата на Краля и Суперкупата на Европа.