Предоставяме ви 10 от най-странните прякори на футболисти в света, подбрани от вестник "Билд". Някои от тях вече не играят любимата игра на милиони, а други все още са активни състезатели.

1. Започваме със защитника на английския Сток Сити - Роберт Хут. На малко хора им е известно, че бранителят е наричан Германската стена. Вероятно прякорът идва от сериозните му габарити (191 см) и безкомпромисната му игра в отбрана.

2. Орландо Енгелаар. Бившият футболист на Шалке 04 и настоящ на ПСВ е наричан Контрольора, защото е навсякъде по терена и не пропуска да "напомни" за себе си на всеки един противников състезател. Разбира се с нарушeние.

3. Малко са хората, които като чуят Малката вещица и не знаят за кого става въпрос. Неуморимият 38-годишен Хуан Себастиан Верон продължава да се радва на любимия си спорт дори и на по-ниско ниво в Аржентина.

4. Камшика. Точно така като футболист на Вердер (Бремен) е бил наричан Юрген Рьобер.

5. На по-старото поколения е повече от известен прякорът Черното лале. "Второто име" на холандската легенда Рууд Гулит идва от раста-прическата му, докато беше футболист.

6. Дойде ред на едно голямо име - Иван Саморано. Прякорът на чилийския голмайстор е Хеликоптера, известен е още и като Бам Бам. Нападателят притежаваше уникалното качество да се задържа продължително време във въздуха при центрирания и по този начин да превъзхожда противниковата защита.

7. Легендата на Реал (Мадрид) Емилио Бутрагеньо продължава да е наричан в Испания Лешояда, след като по време на футболната си кариера бе безкомпромисен голмайстор.

8. Едгар Давидс. Холандецът е определян като Питбул. Не веднъж сме ставали свидетели на единоборства с негово участие, дори те да с риск за здравето му.

9. Заради прошарената си коса още в началото на своята кариера Фабрио Раванели е наричан Бялото перо.

10. Последното предложение за най-странен прякор е Жан-Ален Бумсонг. Тежкият централен защитник може да се похвали с две прозвища - Бум Бум и Мечката.