„Головете са като кетчуп – понякога не искат да излязат, но после идват накуп“. Тази фраза излезе от устата на Кристиано Роналдо, като все пак той призна, че я е чул от някого. Със сигурност обаче не е от устата на някой съвременен български нападател. Защото те просто не знаят да вкарват.
 
След два месеца Александър Тонев ще стане на 26 години – прекрасна възраст за футболист. И крилото от Елин Пелин имаше всички предпоставки да направи прилична кариера досега. Без особени затруднения предишните и сегашния му мениджър му осигуриха гастроли в Полша, Англия, Шотландия и Италия. Ако има обаче една константна величина в представянето му в последните три първенства, то това е головата му немощ.
 
Някъде в средата на януари ще се навършат 1000 дни, в които Тонев не се е разписвал! Последното му попадение бе с екипа на Лех Познан, който го продаде за 3,2 млн. евро на Астън Вила. Оттам насетне Сашо не се вписа
нито в тима от Бирмингам, нито в Селтик, нито сега във Фрозиноне.
 
Престоят му Глазгоу бе белязан от расистки скандал – по същество нелепа случка, раздухана от потърпевшия тъмнокож, а жертвата е идеална подбрана – безсловесен чужденец, оставен без кой знае каква подкрепа освен на думи от клуб и федерация.
 
Серия А изглеждаше като нов шанс за възраждане на кариерата му. Началото не бе толкова зле, а Фрозиноне все още успява, макар и с мъка, да се крепи над чертата. Дотук Тонев игра в 8 мача, но само в 4 бе титуляр, и то само веднъж от края на септември насам. Скорошната кончина на дядо му вероятно също му повлия психически, но е факт, че треньорът Роберто Стелоне вече напипа точния състав, а Сашо няма място сред титулярите. Българинът бе пробван и по двете крила, но към момента му е непосилно да измести Содимо или Паганини на някои от фланговете...
ТЕМА СПОРТ