Легендарният капитан Стивън Джерард класира Ливърпул напред в турнира за ФА Къп, отбелязвайки и двата гола за победата с 2:1 над АФК Уимбълдън. Големият Стиви Джи блесна само дни, след като официално обяви, че в края на сезона се разделя с "мърсисайдци".

Сърцатият халф игра на висота и тази вечер срещу скромния АФК Уимбълдън, като в последните два мача на тима има 4 гола. Джерард се разписа на два пъти и при равенството срещу Лестър на "Анфилд" (2:2), а днес стори същото и в двубоя от третия кръг на ФА Къп.

В 12-ата минута капитанът откри резултата. Джерард засече центриране на Хавиер Манкийо и с глава отбеляза в мрежата на Джеймс Шей, а в 66-ата вкара директно от пряк свободен удар.

Другото главно действащо лице на мача, състоял се пред рекордните за стадион "Кингсмидоу" 4784 зрители, беше атрактивният нападател на домакините Адебайо Акинфенва. Тъмнокожият таран, който има дълга кариера в долните дивизии на английския футбол и тежи над 110 килограма, успя да създаде огромни проблеми на защитата на Ливърпул. 32-годишният Акинфенва изравни резултата в 36-ата минута, като наказа грешка на Симон Миньоле и прати топката във вратата на тима, който подкрепя от дете. Въпреки наднорменото си тегло, и след почивката гигантът продължи да тормози "мърсисайдци".

В заключителните минути пропуски за Ливърпул направиха Лазар Маркович и влезлият като резерва Марио Балотели. В крайна сметка Брендън Роджърс и футболистите му удържаха победата и запазиха надеждите си да завоюват трофей в последния сезон на Джерард на "Анфилд". Следващият съперник на Ливърпул ще е Болтън.






liv_facup.jpg