Играчът на Филаделфия Юниън Каван Съливан пренаписа историята на футбола в САЩ. Със своите 14 години и 293 дни младокът стана най-младият дебютант в МЛС, чупейки досегашното върхово постижение на Фреди Аду с 13 дни.

Това се случи при двубоя на Юниън с Ню Ингланд Революшън, завършил с успех за тима от Пенсилвания с 5:1. Младият рекордьор се появи в игра 85-ата минута, заменяйки норвежеца Якоб Глеснес.

По-рано през годината американският тийнейджър подписа най-големия договор в историята на МЛС. Съливан ще премине в Манчестър Сити, след като навърши 18 години.

Рекордът е уникален, защото такъв случай като Каван Съливан няма в големите европейски първенства.  Няма и никъде другаде по света. Първото място досега се държеше от Майка Дау (Насину, Фиджи). Той регистрира  минути в първенството на малката островна държава на 14 години, 11 месеца и 9 дни. 

 Каван Съливан  също така записа името си в историята и като най-малкият дебютант изобщо в другите лиги на САЩ - НБА, НХЛ, НФЛ, WNBA или Мейджър лийг бейзбол поне от 1970 г. насам.

Във временното класиране Филаделфия Юниън заема предпоследно място в Източната конференция с 24 точки след 24 мача.