Защитникът Габриел Хайнце вкара срещу бившия си отбор и донесе на Олимпик (Марсилия) победата с 1:0 над ПСЖ в отложен мач от френското първенство. Епидемия на свински грип при парижани наложи преместването на мача с марсилци през миналия месец, което обаче не попречи на феновете на двата тима да се бият по улиците на средиземноморския град.

За мача в петък в Марсилия имаше засилени мерки за сигурност, а 15 човека бяха арестувани. 11 фенове на домакините са задържави за хвърляне на предмети по автобусите превозващи привържениците на ПСЖ и за вербарни нападки срещу полицията. Двама ултраси на Олимпик са арестувани заради отказ да се подчинят на полицейски заповеди, а двама фенове на парижани са арестувани още с пристигането си в града.

Задържаните пропуснаха да видят как Хайнце, който в миналото има три сезона с екипа на ПСЖ, вкара първия си гол за сезона в 25-ата минута, когато с глава засече центриране от фаул на Фабрис Абриел. Победата изкачи Олимпик (Марсилия) на четвърто място в класирането, на три точки зад лидера Бордо. Парижани, които записаха трета загуба за четири мача, останаха на 13-а позиция, на шест точки заз Олимпик (Марсилия)./БЛИЦ