Тийнейджърът Юлиан Дракслер класира Шалке 04 за полуфиналите на Купата на Германия, след като се разписа в продълженията за успеха с 3:2 над Нюрнберг.
 
Националът на Германия до 18 години записа едва третия си мач за “кралскосините”. Той се появи на терена в 116-ата минута и три минути по-късно се разписа с удар от границата на наказателното поле.
 
Дракслер подписа първия си професионален договор в началото на месеца, след като привлече внимание по време на тренировъчен лагер на тима. Роденият на 20 септември 1993 г. халф изигра първия си мач в Бундеслигата преди 10 дни срещу Хамбургер и стана най-младият играч на Шалке 04, появявал се на терена в среща от елита. Той бе на 17 години и 117 дни.
 
“Кралскосините”, които за последно спечелиха Купата на Германия през 2002 г., на два пъти изоставаха в резултата и изравниха за 2:2 половин час преди края на мача. Нюрнберг, който взе трофея през 2007 г., откри резултата още в петата минута чрез Юлиан Шийбер, но 10 минути по-късно домакините изравниха чрез Марио Гавранович.
 
В 32-ата минута Шийбер отново даде аванс на гостите. Той не остави шанс на Мануел Нойер, след като по впечатляващ начин засече центриране на Айглер. Хърватският халф Иван Ракитич отново изравни за Шалке 04 в 58-ата минута преди Дракслер да се превърне в героя на мача./БЛИЦ