Манчестър Юнайтед продължи колебливото си представяне в предсезонните контроли, завършвайки 1:1 с АИК в Швеция. Избраниците на Дейвид Мойс стигнаха до равенството благодарение на чилиеца Анхело Енрикес през втората част на проверката.

Домакините откриха резултата в началото на второто полувреме чрез Робин Куаисон. Нападателят на АИК беше изведен с пета от Игбоананике пред наказателното поле и с майсторски прехвърлящ изстрел прати топката в мрежата на Бен Амос.

Изравнителният гол за „червените дяволи“ дойде в 68-ата минута, а в спасител за англичаните се превърна 19-годишният Енрикес. Заха получи топката по фланга и центрира прецизно в пеналта, където талантливият чилиец се разписа в опразнената врата за 1:1.

В края на двубоя гостите от Англия имаха възможност да отбележат и победен гол, но пропуски направи Ван Перси в 76-ата и 88-ата минути.

Лошата новина за мениджъра Дейвид Мойс са контузиите, които в мача получиха Джони Еванс и Нани.

Последната проверка за „червените дяволи“ е в петък срещу испанския Севиля, а в неделя Юнайтед излиза в битка за първи трофей през сезона - "Къмюнити шийлд", срещу Уигън на „Уембли“.

Манчестър Юнайтед:
Линдегард (46-Еймъс), Рафаел, Еванс (53-Смолинг), Видич, Евра, Андерсон, Карик, Гигс (77-Бебе), Заха (77-Уелбек), Ван Перси, Нани (29-Енрикес)