Документ, изготвен от германските власти и изпратен до турската футболна федерация, свидетелства, че 19 мача от първенствата на страната са част от разследването на най-големия тотоскандал в Европа, пише в. “Заман”.

“Манипулираните срещи с били с малък коефициент, но са направени огромни залози. Доказано е, че нелегалната печалба на тотомафията от уреждането на резултатите от футболни срещи е около 50 милиона евро.”, твърди в. “Милийет”.

Вече бе известно, че единият от въпросните мачове е между Анкараспор и Бурсаспор (0:2), в който е играл българският национал Димитър Иванков.

Сега се твърди, че манипулиран е резултатът и от двубоя между Истанбул ББ и Генчлербирлиги, в който тимът от Истанбул побеждава отбора от столицата с 3:1.

Според букмейкър срещата е уговорена между президентите на двата клуба. Те са се разбрали за крайния резултат, който гарантира, че Истанбул ББ няма да изпадне във втора дивизия.

Според информацията на турските медии вратарят на истанбулския тим Реджеп Озтюрк е заложил за крайния изход на мача, което според правилата на турската футболна лига е забранено, и е спечелил над 30 000 евро./БЛИЦ