Българският национал Валери Божинов и съотборниците му бяха наградени от президента на Виченца Серджо Касингена за победата с 1:0 като гост на Падуа. Тимът се бори да не изпадне от Серия “Б”, а трите точки бяха много ценни. Именно това отворило сърцето на боса, който привикал целия отбор след срещата.

В съблекалнята Касингена и синът му чакали отбора с две бутилки шампанско и надпис “благодаря”. Президентът извикал капитана Божинов, след което се обърнал към своя син: “А сега дай истинския подарък за победата!” При което Касингена-младши извадил от чантичка 20 000 евро, които Валери да подели със съотборниците си. Освен чисто футболния успех над силния тим на Падуа се оказало, че играчите на Виченца са извоювали и личен триумф за президента си. Той е собственик на верига супермаркети, а босът на Паува бил негов основен конкурент в бранша.

Двамата президенти обаче били много добри приятели и направили облог за един обяд. След победата на Виченца Касингена хапнал доволно за сметка на колегата си от Падуа и не пропуснал да се пошегува с него за загубата.

12 кръга преди края на шампионата Виченца е само на точка от зоната за плейофите и на три от спасителна позиция.