Футболната 2019 година ни предложи какви ли не срещи. Някои от тях разочароваха, други бяха зрелищни, а трети пък със сензационен край.

БЛИЦ ще припомни на своите читатели за резилите на изминаващата календарна година във футбола. Те не са един и два, а цели 8, които попадат в класацията ни.

В нея личат имената на родните ЦСКА и Левски, както и на грандовете Барселона, Реал (Мадрид) и Байерн (Мюнхен).

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Припомнете си с БЛИЦ шокиращите резултати от 2019 година:

Започваме с родните грандове и по-конкретно с ЦСКА. През изминалия сезон "червените" записаха може би една от най-срамните си страници в историята. Тя дойде срещу Ботев (Пловдив) в полуфинала-реванш за Купата на България. Срещата на "Българска армия" вървеше добре за "армейците", които имаха преднина от 3:2 в края на мача срещу 9 души от "канарчетата". Гостите обаче получиха право да изпълнят корнер, след който Кристиян Димитров се извиси и шокира всички зрители, изравнявайки резултата. Така след крайното 3:3 Ботев стигна до финал, тъй като бе спечелил първата среща с 3:2.

Следващата среща, която ще ви припомним, е двубоят на Левски от втори квалификационен кръг на Лига Европа. "Сините" бяха пометени буквално от кипърския си съперник, като загубиха първата среща в Ларнака злощастно с 3:0, след като бяха и с човек по-малко. Вторият двубой на "Георги Аспарухов" обаче бе още по-разочароващ, тъй като столичани инкасираха нови четири безответни гола и така напуснаха надпреварата безславно с пасив от 0:7 срещу АЕК.
Стряскащите резултати продължават с Реал (Мадрид). "Белите" буквално бяха унизени от градския съперник Атлетико със 7:3. Макар, че бе контрола, крайният изход бе изключително шокиращ, а и със сигурност той ще влезе в аналите на мадридското дерби.
Стигаме и до Тотнъм - Байерн (Мюнхен). "Баварците" разкъсаха своя домакин в Лондон, побеждавайки го в груповата фаза на Шампионската лига със звучното 7:2. В тази среща името си в историята записа и крилото на Байерн Серж Гнабри, който отбеляза четири от головете във вратата на "шпорите".

Полуфиналът Ливърпул - Барселона. Мърсисайдци приеха каталунците в среща-реванш от Шампионската лига при пасив от 0:3 на "Камп Ноу". Домакините бяха тотално отписвани от повечето анализатори и очакванията бяха едва ли не за нов сериозен резултат в полза на испанския тим. Това обаче не се случи, а нещата бяха коренно различни, Макар и да липсваха някои то звездите на "червените", те стигнаха до повече от категоричното 4:0, с което успяха да отстранят съперника си, и да се класират съответно на финал, който впоследствие спечелиха срещу Тотнъм с 2:0. Знаменитият им обрат обаче на полуфиналите дълго ще се помни.
Ново място за Байерн (Мюнхен) в нашата класация, но този път в негативен аспект. Мюнхенският колос бе отнесен преди около 2 месеца от Айнтрахт с 5:1 в Бундеслигата. Това бе най-тежката загуба за "баварците" от 10 години насам, когато падна от Волфсбург със същия резултат. Срещата определено влезе в историята, а и ще се запомни с мигновеното уволнение на Нико Ковач от поста старши треньор.
Стигаме и до един запомнящ се резултат от Висшата лига на Англия. Текущият шампион Манчестър Сити буквално помете последния Уотфорд, побеждавайки го с 8:0. Това бе втората най-голяма домакинска победа в историята на Премиър лийг, като почти не се превърна и в най-голямата въобще.

Рекордът, който "гражданите" не успяха да подобрят, го направи Лестър. "Лисиците" спечелиха с повече от катастрофалното 9:0 срещу Саутхямптън в 10 кръг на Висшата лига, с което записаха името си в историята. Лестър се превърна в отбора, спечелил най-голяма победа в гостуване в английския шампионат. Освен това 9:0 значеше и въобще изравнено върховно постижение за най-голям успех в лигата.