Борусия (Дортмунд) нанесе първа загуба на Хайденхайм в Бундеслигата. С два гола и асистенция на 22-годишния Карим Адейеми тимът на Нури Шахин спечелиха с 4:2 на "Сигнал Идуна Парк" и оглавиха класирането със 7 точки.

Дортмундци показаха, че разполагат с много класа в атака, но защитата им допусна доста грешки и резултатът можеше да е различен, ако не бяха пропуските на гостите.

Преди почивката Борусия демонстрира завидна ефективност и вкара три гола с четирите си точни изстрела към вратата на гостите. Първи се разписа Донийл Мален в 12-ата минута след пробив и добър пас на Адейеми. В 17-ата минута германският национал беше изведен от Юлиан Брант и удвои аванса на "жълто-черните".

Футболистите на Хайденхайм нямаха намерение да се предават, въпреки негативното развитие на двубоя. Те се възползваха от отпуснатото поведение на домакините след втория гол и върнаха интригата с попадение на Марвин Пирингер, който беше точен с глава след центриране на Омар Траоре. Само две минути по-късно обаче перфектна контра на Борусия завърши с гол на Адейеми за 3:1.

През второто полувреме Хайденхайм продължи да се съпротивлява. Гостите създадоха няколко опасности пред вратата на Грегор Кобел, но имаха и късмет в 66-ата минута, когато гол на появилия се като резерва Марсел Забитцер беше отменен заради игра с ръка.

Четвърт час преди края Никлас Зюле от домакините извърши нарушение в наказателното поле и Максимилиан Бройниг реализира отсъдената дузпа. Точка на спора сложи Емре Джан, който също беше точен от бялата точка в добавеното време - 4:2.