2500 привърженици на китайския Аербин (Далиен) се изсипаха посред нощ да приветстват любимците си. Поводът за това е класирането на отбора в елитната местна дивизия два кръга преди края.

Главен виновник за тържествата е един български треньор - Александър Станков. Големият син на бившия президент на ЦСКА Борис Станков пое тима от трета група и само за два сезона успя да спечели промоция за Висшата лига. Ексселекционерът на младежкия ни национален отбор стори това по безмилостен начин, като през настоящата година му помогна и защитникът Кирил Котев. На Аербин ще му бъде връчена и шампионска купа.

"Минимум 25 милиона долара ще е бюджетът на клуба през следващия сезон. С тези пари се надявам да направим още по-голяма конкуренцията в отбора. Със сигурност в тима остава и Кирил Котев, който има договор за още един сезон", каза по телефона за "24 часа" Сашо Станков, който три пъти бе старши треньор и на ЦСКА.

Българският специалист, изкарал 3-месечна школа в Байерн (Мюнхен) и специализация в Милан, е очарован от професионализма на ръководството и желязната организация, която цари в Аербин.

"В първа дивизия ще имам право на петима чужденци. Отсега не мога да кажа дали ще има още български футболисти в тима. С удоволствие бих взел Мартин Камбуров, но той има железен договор с градския ни съперник Далиен Шиде", добави Станков, който миналата зима искаше Маркиньос, но от ЦСКА отхвърлиха офертата от 600 000 долара.