Играчът на Байерн (Мюнхен) Йозуа Кимих е обявен за капитан на националния отбор на Германия след оттеглянето на Илкай Гюндоган.

Защитникът на Реал (Мадрид)Антонио Рюдигер и Кай Хаверц от Арсенал, които преди това са били капитани на Германия на младежко ниво, бяха избрани за вицекапитани от селекционерa Юлиан Нагелсман.

"Кимих беше логичният наследник. Той води със своя манталитет. С тримата играчи имаме много добра комбинация", сподели Нагелсман.

29-годишният Кимих е играл 91 пъти за Бундестима, откакто дебютира през 2016 г., и вече 17 пъти е бил капитан на националния отбор.

Марк-Андре тер Щеген пък е новият вратар номер едно в германския национален отбор, потвърди. "Марк е безспорният номер едно", каза специалистът за Тер Щеген, който беше най-логичният избор за наследник на Мануел Нойер. 

Стражът на Барселона има 40 изиграни мача с екипа на Германия след дебюта си през 2012 година, като направи изключителни представяния през последните сезони в испанския гранд. 32-годишният вратар вероятно ще играе на първия си голям турнир - Мондиал 2026 в САЩ, Канада и Мексико.

Ветеранът Мануел Нойер от Байерн Мюнхен има 124 двубоя за Германия след дебюта си през 2009 година. Той игра на всяко голямо първенство след Мондиал 2010.

Резервните вратари на Бундестима са Оливър Бауман от Хофенхайм, както и Александър Нубел от Щутгарт.