30 хиляди души заляха центъра на Прищина след скандално прекратения мач между Сърбия и Албания. Както е известно, в 41-та минута над стадиона в Белград се появи малък безпилотен самолет, който развяваше знамето на Албания. Това предизвика футболистите на Сърбия, които се опитаха по всякакъв начин да стигнат до знамето. Стефан Митрович успя да го хване и да го свали. Албанците Лила и Джака веднага нападнаха Митрович, а това накара съдията Мартин Аткинсън да прекрати срещата.

След края на прекратения двубой хиляди се стекоха по улиците на Прищина и скандираха по адрес на албанските футболисти: „Победители, победители!“

За повишено напрежение в Косовска Митровица информират журналисти от Прищина. „Мачът Сърбия – Албания повиши напрежението на моста на река Ибър, който дели сръбската от албанската част в Косовска Митровица“, пише агенция „Коха“. Стотина граждани се събрали в южната, албанска част и тръгнали към моста. Когато това се разбрало в северната, сръбска част, веднага са се събрали хора и там със запалени факли. Медиите в Прищина съобщават, че впоследствие сръбски фенове тръгнали да влизат в южната част на града, но са били спрени от полицията.