Лидерът във френската Лига 1 ПСЖ трябва да получи приходи от около 50 милиона евор в следващите два месеца, за да спази правилата за “Финансов феърплей” на УЕФА и да отърве сериозна санкция.

Миналото лято парижани похарчиха над 400 милиона евро за трансферите на Неймар от Барселона и Килиан Мбапе от Монако. Така те се нуждаят от 75 милиона евро постъпления до 30 юни, за да намерят баланс във финансовата рамка. През зимата те продадоха играчи за 28 милиона евро, така че още 50 милиона евро ще оправят нещата за влизане в параметрите на финансовия феърплей. Както е известно, Мбапе бе взет под наем със задължителна клауза за откупуване на стойност 180 милиона евро, които ще бъдат преведени след края на сезона и явно не влизат в разследването.

Президентът на френския гранд Насер Ал-Келайфи ще бъде изслушан в централата на УЕФА в Нион на 20 април. Той трябва да доказва, че всички финансови потоци на клуба са законни и се спазват договорите, подписани със спонсорите. Босът на парижани ще трябва да обясни и огромната разлика от разходите за нови играчи и приходите от продадени футболисти. В същия ден ще бъдат изслушани и представители на Милан и Интер.