Най-богатите клубове в съвременния футбол ПСЖ и  Манчестър Сити протягат ръце към финала на Шампионската лига и трофея от турнира. Тази вечер от 22:00 часа на "Парк де Пренс" ще се изиграе първата полуфинална среща между френския и английския отбор. 

Двата тима са оценявани на обща стойност 6,5 милиарда долара, а селекциите им през последните години са за стотици милиони. И двата клуба имат една цел - трофея от Шампионската лига, известен като Ушатата купа.

ПСЖ игра финал през миналия сезон, но не успя да пребори Байерн (Мюнхен) в решителния двубой за трофея. Сега на "Парк де Пренс" вярват, че са си взели поуки, успяха да елиминират баварския колос на четвъртфиналите и са готови да стигнат до отличието. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

За домакините ще липсва единствено Хуан Бернат, който е контузен, а Маркиньос, Абу Диало и Рафиня са под въпрос с леки травми, но се очаква да бъдат на разположение на Маурисио Почетино. 

Манчестър Сити може да се похвали с много добър сезон до момента. "Гражданите" почти си осигуриха титлата в Англия, преди дни спечелиха Купата на лигата, а на домашната сцена им се изплъзна само ФА Къп. Възпитаниците на Гуардиола се представят доста впечатляващо и в Шампионската лига. Те спечелиха 9 от последните си 10 мача в турнира и отбелязаха минимум 2 гола в 8 от тях.

В тима няма никакви кадрови проблеми и Гуардиола има богат избор за титулярен състав. 

Това ще е едва трети мач между двата тима. Те се срещнаха на 1/4-финал в Шампионската лига през сезон 2015/16, като първият двубой в Париж завърши 2:2, а в реванша в Англия "гражданите" се наложиха с 1:0. Освен това те имат и един сблъсък за Купата на УЕФА през сезон 2008/09, който завърши 0:0.


ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН - МАНЧЕСТЪР СИТИ
Днес от 22:00 часа по bTV Action
Париж, „Парк де Пренс“
Съдия: Феликс Брих (Германия)



Вероятни състави:

ПСЖ: Навас, Флоренци, Маркиньос, Кимпембе, Курзава, Гай, Верати, Паредес, Ди Мария, Мбапе, Неймар
Контузени и заразени: Хуан Бернат
Наказани: няма

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Уокър, Стоунс, Диаш, Кансело, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Фодън, Марез, Жезус
Контузени и заразени: 
Наказани: няма

Баланс: 3 мача, 1 победи за Манчестър Сити, 2 равенства, г.р. 3:2