68 хиляди фенове на Байерн присъстваха на "Алианц Арена" при представянето на отбора за новия сезон 2015/16. След като обраха овациите на публиката играчите направиха демонстрационна тренировка.

Феновете обаче не приеха добре новината за раздялата с една от звездите на тима - Бастиан Швайнщайгер, който преминава в Манчестър Юнайтед. Това стана очевидно за всички шефовете на баварците и най-вече за изпълнителния директор на клуба Карл-Хайнц Румениге. Името на директора бе освиркано от 68-те хиляди по трибуните на "Алианц Арена".

След излизането на футболистите на германския шампион и треньора Пеп Гуардиола, на терена се появи и Румениге, който оповести пред феновете за раздялата с Швайнщайгер. Именно съобщаването на новината от страна на боса бе посрещнато от бурна реакция на феновете.

"Разбирам, че сред феновете тече разгорещена дискусия. Ние обаче трябваше да проявим разбиране към самия футболист, който поиска ново предизвикателство", оправда се Румениге.

В неделя Байерн ще играе срещу Аугсбург в мача за „Телеком Къп“. Турнирът се провежда в Мьонхенгладбах, а срещите са по 45 минути. Другите два отбора, които ще участват, са Борусия (Мьонхенгладбах) и Хамбургер.