Феликс Магат има готовност да поеме Бундестима, въпреки че е на 70 години. Немците търсят заместник на Ханзи Флик, който бе уволнен след серия слаби резултати.

"Сега Германия се нуждае от треньор, който може да възстанови увереността и сигурността в състава. В момента футболистите чувстват несигурност. Имам способността да върна духа в играчите и те отново да се представят на много по-високо ниво", коментира Магат, цитиран от "Скай Спортс".

Той е бивш треньор на Щутгарт, Байерн, Херта, Фулъм, Айнтрахт Франкфурт, Вердер, Хамбургер, Нюрнберг и Волфсбург.

Уволненият Флик изкара начело на Германия от 2021 година до онзи ден. В този период отборът изигра 25 мача, в които спечели 12 пъти, завърши наравно 7 пъти и допусна 6 поражения. В края на миналата седмица немците загубиха с 1:4 срещу Япония в контрола.

Германците ще бъдат домакини на Евро 2024 през следващото лято. Юлиан Нагелсман и австриецът Оливер Гласнер, извел Айнтрахт Франкфрут до трофея в Лига Европа през 2022 година, са най-сериозните кандидати за следващ селекционер на Германия.


В контролата с Франция довечера тимът ще бъде воден временно от Руди Фьолер.

Същевременно местните медии твърдят, че ще има проблеми с Нагелсман заради обвързаността му с Байерн. Той бе освободен от треньорския пост през месец март, но договорът му е до 2026 г.  и остава в сила. С две думи – за да поеме Нагелсман Бундестима,  Германската футболна федерация (DFB) ще трябва да платят определена сума на баварците като компенсация.