Лудата по футбола баба Шийла Йорк е най-колоритният мениджър в Англия. 74-годишната жена създала свой отбор – Броукън Британ (превод – Счупена Великобритания), в който прибрала проблемни деца.

Идеята й е да даде шанс на деца, които пропадат по улиците. За целта дори изкарала треньорски курс във Футболната асоциация и сега води свой тим до 13 години в Дарнал, Шефилд. Шийла твърди, че е започнала да рита през 90-те години. Тя е отгледала девет внука и шест правнука и се влюбила във футбола, след като се пенсионирала от местна фабрика.

”Реших да го направа, защото шофирах наоколо и виждах колко много деца играят на улицата. Попитах ги дали искат свой отбор и те се зарадваха страшно много. Бе наистина трудно да събера средства и вече десет години все още имам финансови проблеми. Децата играят футбол на компютри и аз реших, че това ще помогне. Един от внуците ми е на 9 години и се казва Конър. Той има “Нинтендо” и ме научи да играя. Винаги опитвам да добавя нещо ново към тренировките, да направя момчетата по-добри. Те са моята гордост. Когато съм край тях виждам как се радват. Това е най-доброто нещо, което съм правила. Определям го като мисията на моя живот”, започва разказа си Шийла.

Тя разкрива, че обича футбола откакто се помни: “Започнах да гледам Шефилд Уензди, когато бях на 12 и все още ходя на мачовете им. Единствено съжалявам, че нямах шанс да играя футбол, когато бях млада. Опитах, но тогава не приемаха момичета”.

Шийла е фенка и на настоящия селекционер на Англия Фабио Капело и твърди, че той е направил чудеса с отбора. Завинаги ще си спомня срещата със Свен-Йоран Ериксон през 2003 година, когато бе селекционер на “Трите лъва”: “Поговорих с него, питах го за отбора и това как мотивира играчите. Имам снимка и я пазя все още. Любимият ми футболист е Дейвид Бекъм. Той е брилянтен. Бих се радвала да ми дойде на гости, обещавам да му сготвя чудесна вечеря”./БЛИЦ