Kапитанът на националния отбор на Уелс Аарън Рамзи бе официално представен като ново попълнение на Кардиф. 32-годишният халф се завръща в клуба, от който тръгна неговия футболен път след 15-годишно отсъствие.

Аарън Рамзи разтрогна своя договор с френския елитен Ница, за да помогне на „драконите“ в борбата в Чемпиъншип. Халфът сложи подписа си под двугодишен договор до юни 2025 година с Кардиф.

За първия отбор на Кардиф Рамзи има 28 двубоя, в които вкарва 3 гола и дава също толкова асистенции преди да премине през 2008 година в Арсенал срещу сумата от 5 милиона паунда.

„Чувството е невероятно най-накрая да се върна тук. Винаги съм мислил, че един ден ще се върна, а сега е идеалният момент да го направя. Да бъда отново със семейството си и сред познати лица е просто страхотно, така че се радвам да се върна тук сега. Това ми липсваше много през последната година или нещо, така че беше важно за мен да се върна около тях“, заяви Рамзи.

„Очевидно съм фен на Кардиф Сити и като го гледам през годините, откакто съм далеч, имахме някои ниски точки, но също така и големи върхове, като бяхме във Висшата лига и представяхме Кардиф на голямата сцена. Това е целта ми - да се опитам да помогна на моите съотборници и този клуб да се върнат на върха“, каза още той.

„Казвал съм го много пъти в миналото – дължа толкова много на Кардиф, на феновете, на всички, които са били в клуба, когато бях тук като младо момче. За мен сега е чест да извърша пълен кръг, да бъда част от този отбор сега и да се надявам да постигнем целите, които искаме, няма по-добро чувство от това“, коментира капитанът на националния отбор на Уелс.