Защитникът на Барселона Ерик Абидал е получил оферта да влезе в щаба на треньора Тито Виланова. Очаква се бранителят да прекрати кариерата си в края на сезона, а каталунците са твърдо решени да го задържат на работа в клуба.

Както е известно Абидал имаше сериозни здравословни проблеми. Той първо се пребори с рак на черния дроб, а през миналата година претърпя и чернодробна трансплантация. Въпреки поканата за работа в школата, Ерик призна, че иска да продължи да играе за клуба.

"Ако здравето ми позволява, тогава искам да продължа с футбола. Бих желал да остана в Барселона, но това зависи от тях. Не съм получавал оферти от други клубове, но съм имал своите контакти. В Барса обаче се отнасят добре с мен, заяви французинът.
- При операцията хирурзите ми обясниха какъв тип донори ще бъдат приети от тялото ми, макар че исках орган от жив човек. Моят най-добър приятел също беше съвместим, но лекарите избраха братовчед ми. Той заслужава поздравленията, защото е повече символ от мен. Той е звездата. След рака вече гледам различно на живота, но си оставам същия човек. Думата "рак" е много силна.

При първите разговори с докторите тя те плаши. Самият аз реагирах доста зле, но след това приех всичко, защото съм позитивен човек. Казах си, че трябва да се върна на терена възможно най-скоро. Не се уплаших. Лекарите бяха истински професионалисти и ми вдъхнаха увереност преди операцията."