Защитник Ерик Абидал напусна Барселона. Новината съобщи французинът на специална пресконференция. "Аз исках да остана в Барса, но шефовете на клуба имаха друго мнение по въпроса. Все пак искам треньорът да ме пусне поне за няколко минутки в последния мач от Примера дивисион срещу Малага, за да си взема довиждане с феновете, заяви Абидал. - Сега напускам отбора, но мога да се върна някой ден. Засега нямам никакви предложения за новия сезон." 33-годишният французин игра за Барса от 2007 г.

Със синьо-червената фланелка той записа 192 мача и 2 гола. Спортният директор на клуба Андони Субисарета изненадващо реши да освободи защитника. Абидал последователно се пребори с рака, а след това се възстанови и от чернодробна трансплантация. През цялото време клуба бе зад него и коментарите бяха, че той вдъхновява съотборниците си.

Сега обаче Абидал се оказа ненужен. Такава е съдбата и на нападателят Давид Вия, който не успя да се пребори за титулярно място. Останалите нарочени за гонене са: Адриано, Марк Муниеса, Андреу Фонтас, Джонатан дос Сантос, Серхи Роберто, Ибрахим Афелай, Боян Къркич и Исаак Куенка.