Колумбийското крило на Фиорентина Хуан Куадрадо утре сутрин ще пристигне в Лондон, за да премине медицински прегледи и да подпише с Челси, твърди "Дейли Мейл".
 
Изданието допълва информацията за трансфера с това, че собственикът на "сините" Роман Абрамович е пратил личния си самолет, за да вземе новата му звезда.
 
Днес колумбиецът се сбогува със съотборниците си от Фиорентина, а треньорът Винценцо Монтела приза пред медиите, че офертата е била толкова добра за "виолетовите", че практически не е имало опция "не" в преговорите.
 
По предварителна информация за трансфера, колумбиецът ще струва 26,8 милиона паунда на Челси плюс Мохамед Салах, който ще бъде пратен в Рома под наем.
 
26-годишният Куадрадо, който може да играе еднакво добре като крило и халф-бек беше пред трансфер в Барселона през лятото, но цената и претенциите му да играе в атака отказаха каталунците.
 
Куадрадо е играч на Фиорентина от 2012 година, а в Серия "А" играе от 2009, когато подписва с Удинезе от колумбийския Идепендиенте Меделин.