Собственикът на Челси Роман Абрамович е готов да извади 55 милиона евро, за да привлече на "Стамфорд Бридж" аржентинския нападател на Атлетико (Мадрид) Кун Агуеро и дефанзивния халф на френския Монако Йерко Леко, пише в днешния си брой таблоидът "Сън".

Кун е оценяван на около 40 милиона паунда и е голямата трансферна цел пред мениджъра на "сините" Карло Анчелоти, който обаче така и не си признава, че желае нападателя.

Италианецът е изготвил списък с алтернативни варианти в случай, че трансферите на Леко и Агуеро пропаднат.

Уругвайският нападател на Аякс Луис Суарес, световният шампион с Италия и втори капитан на Рома Даниеле Де Роси и младия Джак Родуел от Евертън са опциите пред Челси, в случай, че не бъдат привлечени Леко и Кун.

Роман Абрамович, който в последните 2-3 години намали значително парите за трансфери, е готов отново да се бръкне със сериозни суми, тъй като е разтревожен от формата на Челси. "Сините" имат само една победа в последните си шест мача, но въпреки това оглавяват класирането във Висшата лига.

На всичкото отгоре от Челси ще изгубят големите си звезди Дидие Дрогба, Джон Оби Микел и Соломон Калу, които през януари ще играят за националните си отбори в турнира за Купата на африканските нации./БЛИЦ