Собственикът на Челси Роман Абрамович ще разчита на нежни козове в битката за привличането на Пеп Гуардиола на „Стамфорд Бридж“, информира „Дейли Мейл“.

Според информацията съпругата на 44-годишния испанец – Кристина Сера, е пожелала да живее в Лондон, след като напуснат Мюнхен в края на сезона. Освен това Абрамович е натоварил дясната си ръка в клуба Марина Грановская и спортния директор Майкъл Еменало със задачата да убедят Гуардиола да предпочете Челси пред Манчестър Сити.

Това е втори опит на руския богаташ да привлече бившия треньор на Барселона на „Стамфорд Бридж“. Първият беше през 2012 г., когато Пеп Гуардиола напусна Барселона. Тогава испанецът обеща да поеме „сините“, но размисли, след като Абрамович уволни Роберто Ди Матео  само шест месеца, след като италианецът спечели Шампионската лига. Гуардиола обяви, че в Челси работят твърде припряно и без дългосрочни цели. Затова той предпочете да подпише тригодишен договор с Байерн.

Лондончани са наясно, че ще имат много трудна задача в опита да вземат Пеп Гуардиола, тъй като Манчестър Сити за момента има повече аргументи. Част от тях са свързани с изпълнителния директор на „гражданите“ Феран Сориано и спортния директор Чики Бегиристайн, които през 2008 г. гласуваха доверие на Гуардиола и му повериха първия отбор на Барселона, след като той преди това водеше втория тим на каталунците.