Абърдийн победи Манчестър Юнайтед с 2:1 в бенефиса на легендата на шотландския тим Нийл Симпсън. Джони Хейс откри за “доновете” в 38-ата минута, а Джо Шонеси покачи в 71-ата. Почетното попадение за гостите вкара бразилският полузащитник Андерсон в 81-ата минута.

50-годишният Нийл Симпсън се появи като титуляр на терена под ръка с внучето си, но още в 1-ата минута напусна под бурните овации на феновете. Моментът бе специален за Симпсън и за Фърги, тъй като именно под ръководството на Съра “доновете” спечелиха КНК през 1983 г. Участник на финала срещу Реал (Мадрид) беше и халфът Нийл. На 11 май на стадион “Улеви” в Гьотеборг пред 17 800 зрители Абърдийн би “Белия балет” с 2:1 в голяма драма след продължения. Тогава Блек (7) откри за Абърдийн, а Хуанито изравни в 15-ата минута от дузпа. Резервата Джон Хюит се превърна в герой на вечерта, след като заби победния гол в 112-ата минута. Това си остана и най-важното попадение в кариерата на нападателя, който после не успя да направи започнящи се мачове в Селтик и Мидълзбро.

За двубоя на стадион "Питодри" срещу своя бивш тим сър Алекс Фъргюсън бе включил само част от звездите си, сред които Рио Фърдинанд, Райън Гигс и Пол Скоулс, като българинът Димитър Бербатов не бе в групата.
За Манчестър Юнайтед се пусна  и легендата  Дуайт Йорк, който влезе в игра на почивката на мястото на италианеца Федерико Македа и игра цяло второ полувреме. Като резерва за англичаните влезе и друг нападател на “червените дяволи” - Куинтън Форчън.

Както БЛИЦ вече писа, докато в Манчестър Юнайтед усилено тренират преди старта на сезона, Бербатов си изкара повече от добре на родна земя. Източници на БЛИЦ съобщиха, че нападателят е бил три дни в България. Още първата нощ след завръщането си той е купонясвал в столична дискотека, на следващата е бил на рожден ден на свой приятел, а след това и на кръщене.

Вчера в ранния следобед Димитър  отлетя отново за Манчестър, а най-късно до 31 август, когато ще бъде затворен трансферният прозорец, ще се разбере кой е новият му отбор. Запознати съобщиха, че Митко не показвал притеснение, въпреки че до момента все още не е ясно със сигурност къде ще продължи кариерата му. Той вярвал, че всичко ще се реши в последните дни преди приключването на трансферния пазар.

Абърдийн: Лангфийлд, Озбърн (65-Шонеси, 79-Ървайн), Андерсън (46-Консидайн), Рейнолдс, Нейсмит (64-Лоу), Кларк (79-Бел), Нийл Симпсън (1-Хигнес, 46-Рей), Милсъм (79-Тош), Хейс (46-Върнън), Пейтън (82-Браун), Мегинсън

Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа (46-Самуел Джонстън), Майкъл Кийн, Тайлър Блекет (68-Куинтън Форчън), Томас Торп, Рио Фърдинанд (46-Клейтън Блекмор), Ник Пауъл (59-Дарън Флетчър), Андерсон, Федерико Македа (46-Дуайт Йорк), Бебе, Райън Гигс (59-Ларнъл Коул), Пол Скоулс (46-Аднан Янузай).