Нападателят на Манчестър Сито Емануел Адебайор е изпаднал в тежка депресия. Звездата на Того преживя инцидента в Ангола, при който сепаратисти стреляха по автобуса на националния отбор и няколко души загинаха. Адебайор не иска да се храни и е изгубил няколко килограма. Пред “Гардиън” голмайсторът споделя, че не е готов за игра и се нуждае от дълга почивка.

“Всичко е много тежко. Личният ми говорител, който е и говорител на отбора, издъхна в ръцете ми. Това е най-тежкият момент в живота ми. Държах го до последния момент и сега не мога да опиша колко ми е трудно да се възстановя от преживяното”, споделя нападателят.

“Не мога да играя сега. Дори да изляза на терена, няма да съм същият, защото не съм готов. Първо трябва да подновя тренировки и да се възстановя от психологическата травма. Хубаво е, че треньорът ми и всички в отбора ме разбират”, казва още Адебайор.

При престрелката загинаха шофьорът на автобуса и помощник треньорът. “Много съм слаб. Не мога да се храня, губя тегло, постоянно се потя. Много е трудно”, добавя футболистът, който обяви, че ще продължи да играе за Того заради починалите и пострадалите в трагедията./БЛИЦ