Ръководството на Наполи е започнало преговори за привличането на нападателя Емануел Адебайор, който не играе за Тотнъм от септември насам. Според "Калчомеркато" представителите на тогоанеца Умберто Караманика и Андреа Ди Лела са пристигнали в Италия, за да се срещнат със спортния директор на неаполитанците Кристиано Джунтоли.

Адебайор се раздели с Тотнъм, но въпреки това още се води играч на клуба, тъй като бе регистриран като такъв и затова няма право да подпише с друг отбор поне до отварянето на януарския трансферен прозорец. Всъщност "шпорите" и в момента продължават да плащат заплатата на играча, която е в размер на 100 хиляди паунда на седмица, така че той на практика не е свободен агент и всеки, който иска да го привлече, ще трябва първо да постигне договорка с лондончани.

От Тотнъм обаче едва ли ще имат нещо напротив Адебайор да премина в Наполи, тъй като от клуба държаха той да не играе в друг отбор от Висшата лига. Интерес към 31-годишния бивш нападател на Арсенал и Манчестър Сити имаше от страна на Челси и Уотфорд.