Нападателят на Манчестър Сити Еманюел Адебайор е пред трансфер в Тотнъм, твърди “Дейли Мейл”. Сделката трябва да се осъществи до края на месеца.
 
28-годишният тогоанец имаше успешен престой под наем на “Уайт Харт Лейн” през пролетта, когато вкара 18 гола. Адебайор е готов да премине за постоянно в Тотнъм, но високата му заплата блокира трансфера.
 
Нападателят никога не е попадал в плановете на мениджъра на “гражданите” Роберто Манчини. Манчестър Сити и “шпорите” се договориха за трансферна сума от 6 милиона паунда още в началото на лятото, но именно месечното възнаграждение на футболиста е пречката за осъществяване на сделката.
 
За да се впише във финансовата структура на “Уайт Харт Лейн”, Адебайор трябва да съкрати на половина заплатата си. Според последните индикации африканецът е готов да получава по-ниско възнаграждение.
 
Мениджърът на Тотнъм Андре Вияш-Боаш спешно търси нападател, тъй като единствената му опция в момента е Джърмейн Дефоу. След загубата с 1:2 от Нюкасъл португалският специалист призна, че е близо до привличането на нападател.