Халфът на Монако Серж Гакпе е поредният бивш младежки национал на Франция, който се възползва от промяната в правилата на ФИФА за смяна на националния отбор.

Гакпе призна пред “Екип”, че е бил посъветван от нападателя на Манчестър Сити Еманюел Адебайор да играе за Того в предстоящата световна квалификация с Мароко.
 
22-годишният играч добави, че е избрал Того, тъй като това бил добър отбор с шанс да се класира за световното първенство и купата на Африканските нации.
 
Роденият във Франция Гакпе има право да играе за Того, тъй като е с двойно поданство, но преди конгреса на ФИФА през май той не можеше да направи промяната, тъй като бе прехвърлил 21 години.
 
На конгреса на Бахамите бе гласувано премахването на възрастовото ограничение, което позволи на няколко играчи да сменят футболната си националност.
 
Защитникът на Тотнъм Стефан Басонг вече дебютира за Камерун на 11 август. Халфът на Лацио Мурад Мегни е роден във Франция, но бе повикан в националния отбор на Мароко за контролата с Уругвай по-рано този месец. И двамата преди това са играли за Франция във възрастова група до 21 години./БЛИЦ