Нападателят на Тотнъм Еманюел Адебайор се закани люто на бившия си тим Арсенал. Двата отбора водят люта битка за четвъртото място във Висшата лига, което дава право на участие в Шампионската лига, а следващата седмица им предстои директен сблъсък.

Макар Адебайор да не е част от Арсенал от 2009 година, когато премина в Манчестър Сити, феновете на “артилеристите” все още го посрещат “на нож”, а омразата им към него се засили още повече, след преминаването му в Тотнъм.

“Всички знаят, че Арсенал и Тотнъм са врагове и аз ще помогна на моя отбор да влезе в Топ 4. Имаме голям шанс да се класираме за Шампионската лига и ще се възползваме от него. Миналата година изпуснахме турнира в последните кръгове, но този път няма да допуснем подобна грешка. Още повече ме амбицира, че ще имам шансът, да поставя арсенал на мястото им – зад мен в класирането. Ако това се получи тази година с Тотнъм ще съм изключително щастлив”, коментира Адебайор.

“Знам, че феновете на Арсенал не гледат на мен с добро око. Всеки път, когато играя на Емирейтс има 30 000 човека, стоящи пред мен, които ми крещят обидни неща, но аз го приемам като шега”, продължи тогоанецът.