Нападателят на Атлетико (Мадрид) Адриан сподели разочарованието си от отпадането на отбора от турнира Лига Европа. Вчера носителят на трофея победи с 1:0 Рубин (Казан) в Москва в реванша от 1/16-финалите. Миналата седмица обаче руснаците се наложиха с 2:0 в Мадрид и така с общ резултат 2:1 продължават напред.

"Направихме всичко, което бе по силите ни. Практически почти целият мач протече в половината на съперника. Атакувахме, създадохме моменти. Но така и не успявахме да отбележим. Борихме се до последния съдийски сигнал и можем да бъдем доволни от работата си. Напускаме Лига Европа с високо вдигнати глави, независимо че Атлетико заслужаваше повече.

Признавам, беше студено. Но това не трябва да бъде проблем. Адаптирахме се към времето и към изкуствената тревна настилка, въпреки че беше трудно. Рубин постигна много добър резултат в първия мач и по време на реванша спокойно можеше да заложи на по-дефанзивна тактическа постройка. Както и преди седмица, така и в четвъртък вечер контролирахме мача. Но това не винаги е гаранция за успех. Можем да се убедим в това", каза офанзивният играч.