Румънският национал Адриан Муту ще облече екипа на Галатасарай през пролетта, гръмнаха турските медии. Муту бе една от трансферните цели на наставника на “лъвовете” Георге Хаджи още от самото начало на отварянето на зимния трансферен прозорец.
 
Днес румънецът бе отстранен от Фиорентина и може да си търси отбор като свободен агент. Вчера той самоволно напуснал тренировката на “виолетовите” без да даде обяснения. Снощи мениджърът на играча Виктор Бекали и спортният директор на Галатасарай Аднан Сезгин се срещнали в престижния истанбулски квартал Кумкапъ и си стиснали ръцете.
 
Според “Фотомач” на същата среща била финализирана и сделката по привличането Емануел Джулио от ЧФР Клуж. В същото време продължават протестите на ултрасите на “Чим Бом” против босовете на клуба. Те са недоволни от привличането на Колин Казим Ричардс от кръвния враг Фенербахче.
 
Голяма част от феновете на Галатасарай са категорични, че докато известният в Турция като Казъм Казъм футболист се подвизава в любимия им отбор, ще замразят своето членство. Освен това, призовават съмишлениците си да спрат да купуват рекламни артикули на гранда от Истанбул.
 
Според протестиращите е недопустимо да продадеш Абдул Кадер Кейта и да привлечеш проблемен футболист. За да тушира тяхното недоволство, Казим Ричардс увери, че в името на детето, което очаква, няма да иска никакви пари от клуба.
Мехмед ХОДЖОВ/БЛИЦ