Прогоненият от Рома нападател Адриано бе официално представен като ново попълнение на бразилския гранд Коринтианс. В новия си клуб Императора ще носи екипа с №10.

“Заради любовта си към Господ приключих с Европа. Прекарах десет години далеч от дома. Повече няма да напускам Бразилия. Преди да се договоря с Коринтинас имах няколко оферти от Англия, но дори и за миг не се замислих. Моето място е тук и не искам повече да си тръгвам. Желанието ми е да играя на Мондиал 2014, на който Бразилия е домакин. Знам, че мога да дам още много на "Селесао" и имам качествата, за да си заслужа нова повиквателна", сподели Адриано по време на представянето си.

"Феновете могат да бъдат спокойни, тъй като съм голям и зрял човек. Професионалист съм и няма да закъснявам за тренировки. Освен това съм сигурен, че ще успея да се върна на върха", побърза да успокои привържениците на клуба нападателят, който навърши през февруари 29 години. През миналата година той стана шампион на Бразилия с Фламенго, след което се върна в италианската Серия “А”, където обаче не успя да се наложи в тима на Рома. Преди това Адриано бе играл с екипа и на Интер. /БЛИЦ