Бразилският нападател Адриано има сериозни проблеми с здравето. Прочутият голмайстор е измъчван от страхотна депресия. За това алармира бившият личен мениджър на звездата Жилмар Риналди. Агентът е сериозно обезпокоен за живота на Адриано. "На него му е нужен спешно психолог. Той е изпаднал в среизна депресия, а никой не му помага. Питате ме дали той може да стигне до самоубийство? Не зная, но има такава опасност. Адриано трябва да се обърне веднага към специалист", заяви Риналди.

Преди време футболистът имаше подобни проблеми. Той призна, че е останал потресен от трагедията с германеца Роберт Енке, който се самоуби край Хановер. Голмайсторът сензационно призна, че е рискувал да свърши по същия начин през 2004 година. Тогава той беше в Италия и играеше за Интер. Адриано изпадна в тежка депресия и започна да пие. Завръщането в Рио де Жанейро обаче е било спасението му.

"Депресията съществува и в света на спорта, призна бившият нападател на Интер. - И не трябва този проблем да бъде подценяван. Необходимо е човек да се лекува. Случи ми се и на мен. Имаше опасност и аз да свърша по начина, по който си отиде Роберт Енке. Беше през 2004 година, след смъртта на баща ми. Имах сериозни проблеми с алкохола. Започнах да пия, защото това беше моят начин да избягам от действителността. Страдах много. Бях забравил за всички отговорности, които имам". Адриано разказа още, че се е опитал в началото сам да се справи с проблема и да го преживее. Оказало се обаче доста по-трудно от очакванията му и затова се обърнал към специалист. Осмелил се да го направи едва, когато се прибра в Бразилия и заигра за Сао Пауло през 2008 година. След като бе отсвирен за националния отбор преди Световното първенство в ЮАР обаче той отново изпадна в дупка.

Както е известно, Императора бе сочен за един от най-големите таланти в Бразилия, а тифозите на Интер буквално го боготворяха. Страстта към самбата, алкохола и нощния живот обаче се оказа решаваща и вместо на футболния връх той се озова на дъното.