Адвокатът на италианския национал Доменико Кришито даде воля на гнева си срещу прокуратурата. Андреа Д’Амико нападна разследващите органи, след като научи решението на съда. Прокурорът от Генуа Биаджо Мацео сне обвиненията от национала че е уреждал мачове. Той и трима негови бивши съотборници бяха заподозрени, че са манипулирали двубоя Дженоа – Сампдория през май 2011 година.

Заради обвиненията бранителят бе изваден от състава на “скуадра адзура” за Европейското първенство в Украйна и Полша. В крайна сметка обвиненията срещу него и останалите играчи бяха снети. Самият Кришито, който в момента носи екипа на Зенит (Санкт Петербург) въздъхна с облекчение след прокурорското решение.

"Все още съм бесен, че пропуснах Евро 2012, но поне справедливостта възтържествува", коментира Кришито пред "Sky". “Кришито не получи шанс за изява, а много хора забравиха, че обвинението не е признание за вина. В края на краищата правосъдната система е построена на принципа, че човек се счита за невинен, докато вината му не се докаже. Доменико е щастлив, че обвиненията отпаднаха. Цялото разследване беше базирано само на една снимка. Нямаше нито подслушване на телефони, нито прихващане на разговори – просто нищо!”, обяви Андреа Д’Амико.