Фенове на АЕК (Атина) прекратиха мача на любимците си срещу Пантракикос от 29-ия кръг на гръцката Супер лига и помрачиха дебюта на новия наставник и бивш национал Траянос Делас, след като нахлуха на терена в 88-ата минута на директния сблъсък за оцеляване. Причина за реакцията на привържениците стана автогол на Маврудис Боугайдис в 87-ата минута при резултат 0:0. Срещата бе прекъсната, а след това и прекратена от главния съдия Ставрос Тритсонис.

Очаква се АЕК да загуби служебно с 0:4 заради инцидента, което може да доведе до историческо първо изпадане на тима от елита. В момента отборът е на предпоследното 15-о място с 30 точки, колкото има и 14-ия Пантракикос, който обаче очаква три точки от евентуалната служебна победа. С по 32 точки са 12-ия и 13-ия в класирането съответно ОФИ (Крит) и Арис (Солун).

Кръг преди края на сезона АЕК теоретично има шанс за спасение дори и при служебна загуба, но регламентът за нахлуване на фенове предвижда наказание с отнемане на 2 точки от актива, което ще означава автоматично изпадане. АЕК е 11-кратен шампион на Гърция и 14 пъти носител на купата на страната.