Избраният за нов капитан на Астън Вила Габриел Агбонлахор призна, че той и неговите съотборници са били шокирани, когато са научили новината, че българския национал Стилиян Петров има левкемия. Българинът започна битката си с болестта в началото на тази седмица, а Агбонлахор е убеден, че Стенли ще спечели битката с болестта и ще си върне капитанската лента на Астън Вила.

„Новината за Стан бе огромен шок. За някой, който е здрав като Стан, това бе много шокиращо. Но той показа смелост да дойде на мача с Челси през уикенда. Той знаеше, че ще му бъдат зададени много въпроси и дойде, и показа какъв голям ефект има върху играчите и също какъв голям капитан е”, сподели Агбонлахор.

„Това удари тежко играчите. Мисля, че показаха страхотна битка за Стилиян в събота и имаха малшанс да не вземат хубав резултат. Мисля, че всички са близки със Стан и всички са във връзка с него и той ще остане във връзка с всички относно неговото подобрение. Той е страхотен пример и всички се надяват, че ще преодолее това и след това ще се върне и ще ни води с капитанската лента отново“, допълни английският национал.