Новият капитан на Астън Вила Габриел Агбонлахор призна пред официалния сайт на тима от Бирмингам, че се е учил от Стилиян Петров и е убеден, че българинът ще пребори коварната болест левкемия. Английският национал временно ще носи капитанската лента на Вила, докато Стенли се подлага на лечение.

“Искам Стилиян да се гордее с мен, когато се върне и отново поведе отбора. Учил съм се от него, както и от предишните ни капитани Олоф Мелберг, Гарет Бари и Мартин Лаурсен. Това е голяма отговорност за мен. Не очаквах да получа тази чест, когато дебютирах за тима, но е привилегия да наследя лентата от толкова знаменити капитани на Вила”, сподели Агбонлахор.

“Най-голямото ми желание в момента е Стилиян да се върне и отново да ни поведе в мачовете. Познавам го от 6 години и мога да кажа, че е истински боец, така че съм сигурен, че ще се пребори с болестта. Най-трудно е да се приеме диагнозата поради простата причина, че той винаги е бил в най-добро здравословно състояние от всички нас. Той винаги следваше най-здравословните диети, беше най-здрав и най-хидратиран, като също така водеше най-здравословен начин на живот”, допълни нападателят.

“Ще дадем 100% процента от себе си, за да постигнем победи в следващите мачове и да ги посветим на Стан. Новината за болестта му ми подейства много, защото съм много близък с него. Винаги когато направя шпагат или подхвана пробив, си мисля, че правя това за Стилиян", завърши английският национал.