Агентът на белгийския национал и халф на Манчестър Сити Кевин Де Бройне – Патрик Де Костер, разкри, че клиентът му е бил близо до трансфер в Байерн миналото лято. В крайна сметка полузащитникът премина от Волфсбург в Манчестър Сити срещи 74 милиона евро трансферна сума.

„Бяхме постигнали споразумение с Байерн след две срещи. Сделката се провали само заради трансферната сума. Мисля, че Байерн бе готов да плати 50 милиона евро за Кевин, но нито едно евро повече. Накрая Сити спечели състезанието и Кевин е супер щастлив от този трансфер. Той се интегрира много бързо на и извън терена”, заяви Патрик Де Костер пред белгийското списание Sport/Foot Magazine.

„Сърцето на Кевин всъщност бие за Бундеслигата, където направи пробив с Вердер Бремен и стана звезда във Волфсбург. Убеден съм, че един ден ще играе за Байерн, когато те са готови да платят исканите за него пари”, допълни агентът на белгиеца.

От началото на сезона Де Бройне е взел участие в 16 мача от английската Висша лига, вкарвайки 5 попадения и подавайки за още 8 гола.