Една от звездите на Манчестър Сити Серхио Агуеро изрази увереност, че ще може да играе в дербито срещу Арсенал този уикенд. Мачът е от 32-ия кръг на Висшата лига и е в неделя от 18:00 часа в Лондон.

Аржентинският национал получи контузия на стъпалото миналата седмица и пропусна домакинството срещу Съндърланд (3:3). Мениджърът на Сити Роберто Манчини определи травмата на Aгуеро като "нелепа" и отказа подробности, но се оказа, че е възпаление на кожата, след използването на спрей за проблем с глезена.

Нападателят все още не е изгубил надежда, че може да спечели титлата със Сити този сезон, въпреки че Манчестър Юнайтед има 5 точки преднина пред „гражданите” на върха. "Защо да чакаме до следващия сезон след като все още има възможност за нас да победим сега. Всички искаме това да се случи и въпреки, че няма да е лесно, ние вярваме че можем да спечелим титлата още този сезон. Да печелиш титли означава и никога да не се отказваш, така че ние никога няма да се откажем", заяви Агуеро пред официалния сайт на Сити.