Аржентинската звезда Серхио Агуеро посъветва журналистите да не сравняват Манчестър Сити с европейския шампион Барселона. "Гражданите" заслужиха овации след страхотния старт във Висшата лига, а сега се стягат и за участието си в груповата фаза на Шампионската лига. Селекцията на Роберто Манчини приема утре Наполи в първия си двубой от Група "А", в която са още Байерн и Виляреал.

"Барселона е отбор, който играе по един и същи начин от много години. Притежават страхотни футболисти, които са способни да правят каквото си поискат с топката. Не бива да ни сравняват с тях", коментира Агуеро.

23-годишният голаджия игра и в четирите мача до момента на Манчестър Сити във Висшата лига, като успя да реализира 6 попадения. В събота Агуеро се отчете с хеттрик при класическия успех с 3:0 срещу Уигън.

"В модерния футбол е много важно да имаш качествата да си спокоен с топката, когато я притежаваш. Ние бързо си я подаваме, което е жизнено важно, но не мислим като Барселона. Правим го по собствен начин и се опитваме да развием нашия си стил. Следваме указанията на Роберто Манчини", добави Серхио Агуеро.