Вторият най-голям акционер в Арсенал – компанията Ред енд Уайт Секюритис изрази бурно несъгласие с клубната политика. Според Алишар Усманов и Фарад Мошири, които държат около 1/3 от капитала на “артилеристите”, клубът страда от тотална липса на стратегия за бъдещето си.

„От наша гледна точка е ясно, че бордът се опитва да отклони вниманието от фундаменталните проблеми, с които се сблъсква клуба. Става дума за финансовия модел, за липсата на инвестиции и на стратегия за бъдещата посока пред нас. А всичко е много просто. Клубът няма дългове и може да си позволи да купува купува най-талантливите играчи и да развива здравите традиции в работата с младите. Тази сплав ще помогне на тима да печели най-престижните трофеи. Именно те са резултатът, към който всеки от нас се стреми чрез работата си“, коментират в отворено писмо босовете на “Ред енд Уайт”.

Повод за целия им гняв е решението на Робин ван Перси да не поднови договора си с клуба.

„Каква е гаранцията, че това няма да се случва отново и отново в идните години”, питат от компанията. Те добавиха и че са готови да изкупят акциите на всеки, който реши да се раздели със своя дял от капитала на клуба.