Ал Насър с Кристиано Роналдо в състава си размаза Ал Хазем с 5:1 в мач от 5-ия кръг на шампионата на Саудитска Арабия. Именно португалецът вкара едно от попаденията, като това беше неговият гол №850 в кариерата.

Гостите от Ал Насър поведоха още в 33-тата минута с попадението на Абдулрахман Гариб. Малко след това Садио Мане също се разписа, но попадението не беше зачетено.

В края на първата част Кристиано и компания удвоиха аванса си. Абдула Ал Хаибари записа името си сред голмайсторите.

В 48-ата минута Ал Хазем върна интригата. Мухамед Бадамоси намали изоставането на домакините, но Ал Насър много набързо приключи мача в своя полза.

Отавио покачи на 3:1 в 57-ата минута, а десет по-късно Кристиано вкара гол №850 в бляскавата си кариерата. Крайният резултат оформи Садио Мане в 78-ата минута.

С успеха Ал Насър вече е с 9 точки, докато Ал Хазем е на дъното във временното класиране с 2 точки.

По същото време Ал Ахли допусна тежка загуба с 1:5 като гост на Ал Фатех. Поражението на гостите е изненадващо, тъй като отборът е пълен със звезди, доскоро подвизавали се в най-добрите европейски тимове.

Ал Ахли поведе още в 6-ата минута, когато автогол си вкара Абас Ал Хасан. Домакините, които не могат да се похвалят с голям брой звездни играчи, обърнаха. Фирас Ал Бурайкан, Лукас Селараян, Мурад Батна на два пъти и Софиан Бендебка успяха да преодолят бившия вратар на Челси Едуар Менди. Слаб мач изиграха полевите играчи пред него – Франк Кесие, Рияд Марез, Габри Вейга, Алан Сен-Максимин и Роберто Фирмино, които със сигурност ще искат по-бързо да забравят този мач.

В друг мач в Саудитска Арабия Ал Етифак се наложи срещу Дамак с 3:1. Два гола за домакините вкара Муса Дембеле, а един прибави Хамдан Ал Шамрани. Любопитното е, че Дамак излезе напред в резултата още в 7-ата минута чрез Жорж-Кевин Н'куду.