Футболната федерация на Албания обвини сръбската централа за случилото се в Белград. Двубоят бе прекъснат в 41-ата минута, след като над терена се появи безпилотно самолетче, развяващо албанския флаг с карта на Велика Албания. Знамето бе свалено от сръбския футболист Стефан Митрович, който бе нападнат от албански играчи и именно това даде повод на съдията Мартин Аткинсън да прекрати срещата.

„Очевидно, че отговорността за организацията на мача носят домакините. В това няма съмнение“, заяви президентът на Футболната федерация на Албания Реди Юпи.

„По време на един футболен двубой могат да се случат много неща, но да се допуска агресия на терена, е недопустимо. Решението на УЕФА трябваше да бъде лишено от двусмислие“, коментира още босът на централата.

„Ако не можеш да организираш мач, значи не трябва да го правиш. Неприятно ми е да говоря за случилото се, но вчера екипът и футболистите попаднаха в много сложна ситуация, а някои пострадаха сериозно“, каза още Реди Юпи.

„Как може да се случи подобно нещо в европейска страна? Как въобще се допуска подобно нещо, след като полицаите извършват насилие спрямо футболистите без никаква причина? Жал ми е, но Сърбия пропусна голям шанс“, добави още президентът на футболната централа на Албания.