Албания се класира на европейското първенство по футбол догодина. Албанците завършиха 1:1 при гостуването на Молдова в Зимбру и точката се оказа достатъчна за постигане на целта за втори път след 2016 година да участват на еврофиналите. 

Сокол Чикалеши се разписа от дузпа преди почивката, а три минути преди края Молдова стигна до равенството с попадение на Владислав Бабогло и това запази шансовете на тима за класиране на Евро 2024.

Кръг преди края на квалификациите Албания заема първо място в класирането на група Е с 14 точки след седем мача. Втори е съставът на Чехия с 11 точки, а Молдова е на трето място с 10 точки.

В мач без значение от група Н Финландия победи Северна Ирландия с 4:0 и прекъсна серия от три поредни загуби.

Резултатът в мача бе открит от нападателя на домакините Йоел Похянпало в 42-ата минута от дузпа. Вторият гол за Финландия отбеляза Даниел Хоканс в 48-ата минута, а до края Теему Пуки и Робин Лауд дооформиха убедителната победа.

Националният отбор на Финландия е на четвърто място в класирането на група H с 15 точки след девет мача. Северна Ирландия е на пето място с шест точки. Начело е отборът на Дания с 19 точки.