Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри даде своето мнение след успеха с 2:1 над Сампдория, който дойде след няколко намеси на ВАР. С него "бианконерите" постигнаха рекорден брой точки този етап от Серия "А".

"Доволен съм от рекорда, но е по-важно да мислим за крайния резултат. До момента имаме актив от 53 точки, остават ни още 37. Днешният мач не бе лесен, точно затова победата е толкова сладка. След отсъдената дузпа в тяхна полза при нас настъпи объркване , бяхме припрени, което значи, че имаме още върху какво да работим. След изравняването трябваше да запазим спокойствие и да не допускаме втори гол. Редно е технологията да се използва, когато е необходимо. Съдийството на Валери беше изрядно", каза Алегри.

"Изиграхме добър мач, но имаме какво до подобряваме. В предишния мач в Бергамо въпреки че бяхме с 10 души на полето при резултат 1:1, отборът изглеждаше доста по-добре. Днес изиграхме подобен мач, но щеше да е хубаво, ако изчистим грешките. Кристияно е най-добрият в света, Дибала, въпреки че не вкарва, също е доста важна фигура, защото внася качество в играта. Ругани, Емре Джан и всички останали също играха добре. С пристигането на Роналдо при нас се вижда, че има промяна в играта на отбора, но трябва да работим още, за да успеем да печелим и в Европа. Трябва да продължим така с представянето си в шампионата", добави специалистът.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019