Треньорът на Милан Масимилиано Алегри отказа да коментира спекулациите за удължаване на договора му с клуба. 46-годишният специалист заяви, че е концентриран изцяло върху предстоящите мачове срещу ПСВ Айндховен от плейфите за влизане в групите на Шампионската лига.

„Росонерите” изпуснаха в последния кръг на Серия „А” през миналия сезон да си осигурят директно класиране за групите на най-авторитетния европейски клубен турнир. След това бъдещето на Алегри бе поставено под въпрос, тъй като предварително поставените цели не бяха изпълнени, но от ръководството решиха да му дадат още един шанс.

„Днес няма да говорим за удължаването на договора ми. Концентрирани сме изцяло върху двата мача срещу ПСВ, защото има голяма разлика между Шампионската лига и Лига Европа. Трябва да направим всичко, за да преодолеем този кръг”, сподели Алегри на пресконференцията преди гостуването на стадион „Филипс” тази вечер от 21:45 часа българско време.

„Съставът през миналата година бе татално разбит. При всички случаи успяхме да се подобрим и ще се опитаме да спечелим срещу ПСВ. Надяваме се да играем добре в Шампионската лига и да останем на върха в първенството. ПСВ е технически силен отбор, има добри играчи и добър колектив. Трябва да бъдем агресивни и да се възползваме от нашите качества преди всичко за в бъдеще. Боатенг,Балотели и Ел Шаарави ще започнат като титуляри, а Петаня и Нианг ще останат на резервната скамейка”, допълни наставникът на „росонерите”.