Треньорът на Милан Масимилиано Алегри не остана доволен от домакинското равенство срещу Наполи (1:1), след което разликата между двата тима в Серия „А” се запази 4 точки. 45-годишният специалист обясни и причината да остави голмайстора Стефан Ел Шаарави резерва в началото на мача.

"Никой не може да играе на високо ниво през цялото време. В последните няколко мача при Стефан има спад в психологическо отношение. Той е само на 20 години, но вече отбеляза доста голове. Поради тази причина обаче с него трябва да се работи много внимателно. Хората, които се появиха на негово място се справиха отлично в този мач. Робиньо се представи на ниво и може да ни е от полза до края на сезона. Този път ни липсваше острота в действията”, сподели Алегри след дербито.

"Наполи се защитаваше много добре. Точката обаче не е толкова лош резултат, тъй като запазва разликата ни пред Фиорентина. Не мога да искам повече от моя отбор. Срещу Фиорентина имах доста забележки, но този път всички се стараха. Не бива да се предаваме в преследване на второто място. При всички положения обаче третото място би било добро постижение", допълни 45-годишният специалист.